A tésztához
- 25 dkg háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 4-5 ek baracklekvár
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- 1/2 teáskanál fahéj
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- rumaroma
- 1-1,5 dl tej
A töltelékhez
- 10-15 dkg porcukor
- 10 dkg RAMA
- 25 dkg háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 4-5 ek baracklekvár
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- 1/2 teáskanál fahéj
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- rumaroma
- 1-1,5 dl tej
A töltelékhez
- 10-15 dkg porcukor
- 10 dkg RAMA
- 6 dkg kókuszreszelék
A darált kekszhez hozzáadjuk a lekvárt, a kakaót, a rumot és a citromhéjat, és a porcukrot. Ha nem áll össze, kevés tejet teszünk bele. Ebből tésztát gyúrunk, nem baj ha kicsit ragadós lesz de nem szabad szétesnie. Annyi tej kell bele amennyitől megfelelően puha lesz.
A tésztát folpack fólián kinyújtjuk, kb fél centi vastagra (de minél vékonyabb annál könnyebb feltekerni), és 10 centi szélesre. Ha nincs sodrófa, egy ételesdoboz tetejével lehet lapogatni :)
A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk és vékonyan a tésztára kenjük. A folpack végét megfogva szorosan feltekerjük, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.
Gyakori hibák:

A tésztát folpack fólián kinyújtjuk, kb fél centi vastagra (de minél vékonyabb annál könnyebb feltekerni), és 10 centi szélesre. Ha nincs sodrófa, egy ételesdoboz tetejével lehet lapogatni :)
A töltelék hozzávalóit összeturmixoljuk és vékonyan a tésztára kenjük. A folpack végét megfogva szorosan feltekerjük, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.
Gyakori hibák:
- porcukor kell, különben csikorogni fog a fogad alatt. Nem hiszed el de tényleg. Én szóltam...
- a kekszet porrá kell darálni, mert úgy áll össze szépen a tészta
- a tej fontos, különben száraz lesz és szétesős. Víz nem jó, eszedbe se jusson.
- a csokidarabkák beillesztése elsőre jó ötletnek tűnik de nem az! bazi édes lesz tőle...
Megjegyzések