A csoki különös állat. Nem úgy olvad mint a jég vagy a vaj, az olvadáspontja alacsony (nyilván kézmeleg közeli :) ), és ha megolvadt elég sokáig úgy tud maradni.
Emellett elég hamar elkezd megégni a benne lévő cukor - ezt abból vesszük észre hogy új, eddig ismeretlen illatok terjengenek a konyhában, és a rohadék ahelyett hogy folyósabb lenne, egyre csak keményedik és keményedik.
Fenti tulajdonságai miatt mindenki az égvilágon azt tanácsolja hogy máshogy nem szabad olvasztani csak gőz fölött, de ez Hülyeség (nagy H-val). Mikróban is gyönyörűen megolvad. A következőket érdemes megfogadni:
Emellett elég hamar elkezd megégni a benne lévő cukor - ezt abból vesszük észre hogy új, eddig ismeretlen illatok terjengenek a konyhában, és a rohadék ahelyett hogy folyósabb lenne, egyre csak keményedik és keményedik.
Fenti tulajdonságai miatt mindenki az égvilágon azt tanácsolja hogy máshogy nem szabad olvasztani csak gőz fölött, de ez Hülyeség (nagy H-val). Mikróban is gyönyörűen megolvad. A következőket érdemes megfogadni:
- A mikrót tekerjük le 3-400 Watt-ra
- A csokit törjük kockákra, és tegyük őket egymás mellé (nagyobb felületen érintkeznek a tányérral - egyenletesebb olvadás)
- Üvegtányért használjunk mert az a csokit még sokáig olvadtan tarja
- Gyakran nézzünk rá hogy áll
- Nem kell megvárni míg minden kocka folyós lesz, ha már a fele az, akkor fogjunk egy kanalat és kevergessük a meleg tányéron a csokit - úgy elolvad a többi is mint a szél
- A csokik különböznek - a tejcsoki olvad a legkönnyebben, az étcsoki a legnehezebben, a fehércsoki meg a leghülyébben (darabos lesz - a probléma megoldásán mérnökeink még fáradoznak)
- Ha bármi jelét észleljük a massza újrakeményedésének, azonnal hagyjuk abba a melegítést mert a csokink elkezdett karamellizálódni
Megjegyzések