Hozzávalók
- 4 tojás
- 20 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- fél citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 80 dkg valamilyen idény-gyümölcs (pl.:csersznye, meggy)
A gyümölcsöket megmossuk és kimagozzuk.
A tojáfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük és félre tesszük. Ezután a tojássárgákat a puha margarinnal, a cukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal habosra keverjük. A sütőport a lisztben elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojássárgás masszához. Közben egy-egy kanál tojásfehérje habot teszünk hozzá, hogy lazább legyen. A többi tojásfehérjét a végén óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Margarinnal kikent és lisztezett tepsibe terítjük és a tetejére szórjuk a gyümölcsöt.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Lehetőleg az első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
Ha megsült kicsit pihentetjük és csak akkor vágjuk fel amikor már nem forró.
Jó étvágyat!
Megjegyzések