
- 400g babapiskóta
- 5 dl habtejszín ("cukrászati krém" mint a Hulala, a legjobb)
- 2 csomag habfixáló
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 6-7 dl kávé (5 ek nescafé + 0,5l forró víz)
- cukrozatlan kakaópor
- 1 ek rum vagy rumaroma
A tejszínt a habfixálóval és a cukrokkal keményre verjük, majd összekeverjük a mascarponéval.
Főzzük meg a kávét, vagy forrásig melegítsünk mikróban vizet, amihez a Nescafét és a rumot csak hozzá kell keverni - ez kerüljön egy laposabb tálba (2 körben érdemes csinálni).
A felső krémréteget szépen simítsuk le és szitáljuk meg cukrozatlan kakaóporral (ne vigyük túlzásba). A hűtőben hagyjuk állni legalább pár órát mielőtt felfalja a célközönség :)
Gyakori hibák:
- Ld.: Habverés Howto
- A babapiskóta legyen a hosszúkás, kemény kérgű, nem a linzerszerű fajta. A morzsálódós, puha fajtát esélyünk sincs kávéba áztatni - szétesik
- A piskóta a morzsás oldalán sokkal gyorsabban szívja a kávét, éppen ezért a kemény felével lefelé tegyük a tálba, és ha az már átázott, fordítsuk meg pár másodpercre és vegyük ki
- Ne sok kakaót tegyünk rá mert cukrozatlan és különben is csak dísz
- Ha dobozba csináltuk akkor a tetejét ne zárjuk le amikor hűtőbe rakjuk, mert ha nem tud szellőzni, akkor megvizesedik a kakaó
Megjegyzések