
Hozzávalók
- 25-30 dkg babapiskóta
- 0,5 l tejföl
- 0,5 l habtejszín (legjobb a Hulala)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10-12 evőkanál kristálycukor
- 2 db citrom leve és
- 1 vagy 2 db citrom reszelt héja
valamint kb. negyed óra az elkészítéséhez.
Elkészítés
A behűtött tejszínt géppel felverjük. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt a vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a citromok levét és reszelt héját. (A citrom héját ízlés szerint adjuk a krémhez. Lehet, hogy egy citrom héja is elég lesz.)
A citrom magja lehetőség szerint ne kerüljön a krémbe.
Ezután - már csak kanállal - óvatosan összekeverjük a krémet és a habot.
Egy magasabb oldalú jénai tálba először krémet teszünk, majd ráültetjük a piskótákat (mint a tiramisunál). Utána megkenjük krémmel, majd megint piskóta következik. Végül befedjük krémmel. Citromfűvel, borsmentával dekorálhatjuk.
Hűtőbe tesszük és legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy a piskóták némileg megpuhuljanak.
Megjegyzések