Hozzávalók:
Egy közepes jénait vagy kerámia sütőt burkoljunk be bacon szeletekkel (zsiradék nem kell alá). A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra (fél ujjnyi vastagra elég, de minél vékonyabb annál jobb). A csirkéket külön nem kell sózni, a bacon miatt elég sós lesz.
- 1kg csirkemell filé
- 20dkg bacon
- 35dkg sajt
- 30dkg gépsonka
- 2dl főzőtejszín
- 4 tojás
- liszt
Egy közepes jénait vagy kerámia sütőt burkoljunk be bacon szeletekkel (zsiradék nem kell alá). A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra (fél ujjnyi vastagra elég, de minél vékonyabb annál jobb). A csirkéket külön nem kell sózni, a bacon miatt elég sós lesz.
Forgassuk meg a filéket lisztben, aztán felvert tojásban, végül reszelt sajtban, és helyezzük őket szorosan egymás mellé a jénaiba. Az első sor csirke után jöhet egy sor gépsonka, majd ismét csirke, sonka, amíg a hús el nem fogy. Sózzuk meg egy kicsit a tetejét, és öntsük rá a főzőtejszínt (szépen bele fog folyni).
Fedjük le az edényt alufóliával, és süssük kb 180 C°-on, 50-60 percig (a sütőt nem kell előmelegíteni). Végül vegyük le a fóliát és süssük még kb 5 percig, csak hogy a sajt rápiruljon. Felvágás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, úgy jobban összeáll.
Megjegyzések