
- 60dkg sovány, csontozott tarja
- 30dkg császárszalonna, vagy füstölt szalonna
- 0,5 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- majoranna
- só, bors, piros arany
- 1,5dl vörösbor, vagy víz
Vágjuk fel a tarját kb. centi vastag szeletekre, klopfoljuk ki és sózzuk be őket. Kockázzuk fel a vöröshagymát és a szalonna felét, majd egy serpenyőben pirítsuk meg őket.
Amikor a hagyma már üveges, tegyük rá a tarjákat és kicsit pirítsuk meg mindkét oldalon. Szórjuk meg majorannával, borssal, az apróra vágott fokhagymával, és tegyünk rá egy kis piros aranyat. Végül öntsük alá a vizet vagy vörösbort.
Lefedve, lassú tűzön kb. 1,5 óráig főzzük, negyedóránként fordítsuk meg a húsokat. Addig kell főzni, amíg puha nem lesz - minél omlósabb, annál jobb! A maradék szalonnát vágjuk vékony csíkokra, és mikróban lefedve, vagy egy másik serpenyőben süssük meg őket és tegyük a tarjákra.
Megjegyzések