Hozzávalók:
- 12,5 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg eper
- 2 dl habtejszín
- 4 dkg cukor
- 5 g zselatin
- tejszínhab és eper a díszítéshez
A fehér csokoládé felét a mascarponében felolvasztjuk, majd az edényt hideg vízbe állítva, habverővel folyamatosan keverve kihűtjük.
Elosztjuk 3-4 tálkába vagy pohárba, a tetejét elsimítjuk, vigyázva, hogy a pohár fala tiszta maradjon, majd egy időre hűtőbe tesszük.
Megmossuk és összevágjuk az epret, a cukorral és a zselatinnal forrásig főzzük. Habbá verünk másfél dl tejszínt és hozzáadjuk a félig kihűlt zselatinos főzött eperhez, majd az egészet összedolgozzuk botmixer segítségével. A poharakba a mascarponés krém tetejére kanalazzuk és ismét visszatesszük a hűtőbe.
Végül a maradék tejszínt felforraljuk és felolvasztjuk benne a maradék fehér csokit, valamint az étcsokit is. Ezt is forrásig főzzük és amikor kicsit kihűlt és elég sűrűvé vált, rákanalazzuk a pohárkrémek tetejére. Gyorsan kell dolgozni a csokival, mert ha már teljesen kihűlt nehéz kialakítani a megfelelő réteget. Tálalásig a hűtőbe tesszük, végül tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
Megjegyzések