Fűszeres halfilé gombamártással

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott pangasius (vagy harcsa) filé
  • 1 cs Halak Kotányi fűszerkeverék
  • 1 cs Maggi Ízvarázs (igazából szinte mindegy mivel fűszerezzük)
  • só, őrölt bors
Hozzávalók a mártáshoz:
  • 0,3 kg gomba (konzerv is lehet)
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 2 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
A halat felengedjük, vagy meleg vízben lemossuk róla a jeget, a filéket akkora szeletekre vágjuk, amekkorát a tányéron akarunk látni :) Egy tepsibe tegyünk némi olajat, a filéket fűszerezzük meg jó alaposan mindkét oldalon, és 100-120 fokon kb. 30 percig süssük (amíg a villa könnyen át nem megy rajta).

A gombát megpucoljuk, felkockázzuk (kivéve, ha konzerv), és forró sós vízben egy percig főzzük, majd leszűrjük. Tegyük egy kis lábasba vagy serpenyőbe, és kb. 10 percen keresztül kevés olajon pirítsuk meg. Ezután egy kevés lisztet teszünk rá, sózzuk/borsozzuk, alaposan elkeverjük, majd 2 dl hideg vízzel és a főzőtejszínnel felengedjük. Reszeljük bele a sajtokat, és forrásig hevítsük, közben kevergetve.
Megkóstoljuk, ha szükséges, még fűszerezzük.

Megj.: legközelebb megpróbáljuk pácolni a halat a fűszeres keverékben - most kicsit túl fűszeres lett.

Nincsenek megjegyzések: