- 1,3 kg csülök
- 5 nagy krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- fél fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- piros arany, mustár, só, bors
- szabadidő :)
A csülköt 2 és fél óráig főzzük. Akkor jó, ha a hús már olyan puha hogy kezd leválni a csontról.
Ezalatt krumplit és a vöröshagymát összevágva jénai tálban egy kis olajon kb. 30 percig sütjük, időnként megforgatva. Akkor jó, ha már könnyen átmegy rajta a villa.
A csülköt fejtsük le a csontról, és szeleteljük közepes méretű darabokra, majd tegyük a krumplira. Egy edényben keverjük össze a mustárt, borsot, piros aranyat, csülök levével, és ezzel kenjük be alaposan a husit. Szórjuk a tetejére a karikákra vágott lilahagymát, és az apróra vágott fokhagymát.
Kb. 150 fokon, lassan süssük 30 percig, sütés közben locsolgassuk a csülök levével.
Savanyúsággal (káposzta, mini-dinnye) tálaljuk.
Megjegyzések