Rakott kel


Hozzávalók (30 x 40-es jénai):
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 1 kg darált hús
  • 30 dkg konyhakész rizs
  • 4 dl tejföl
  • pirospaprika
  • paradicsompüré

A káposztát főzzük meg sós vízben (ha kisebb fej, akkor csak vágjuk félbe, ha nagy, akkor bontsuk levelekre). Addig kell főzni amíg a levél közepén lévő vastagabb részt át nem lehet szúrni villával (kb. 1 óra).

A rizst szintén főzzük meg forrásban lévő, sós vízben.

Egy másik edényben milánóihoz hasonló alapot csinálunk: pirítsunk olajon hagymát, és ha már üveges, keverjük el pirospaprikával, majd öntsük fel vízzel. A darált húst pirítsuk rajta addig amíg fehér nem lesz. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a paradicsompürét, és 0,5-1 óráig főzzük.


Ha minden kész akkor a jénaiba olajat teszünk. Először egy réteg káposzta aztán rizs, végül darált hús - addig rétegezzük amíg van a hozzávalókból. A darált húsos szaftból hagyunk meg egy kicsit, keverjük össze tejföllel és öntsük a tetejére.

180 fokon kb. 20-30 percig sütjük (amíg meg nem pirul a teteje).

Gabi azt mondja nem kell bele szalonna, de kell :|

Nincsenek megjegyzések: