Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 0,5 l préselt paradicsom (vagy sűrített + víz)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szelet kenyér (vagy 4 szelet toast kenyér)
- 2 tojás
- oregano
- só, bors
A kenyerek héját levágjuk (ha toast kenyerek akkor nem fontos), és vízbe áztatjuk amíg éppen szét nem esnek. Kinyomkodjuk belőlük a vizet, majd kézzel összedolgozzuk a hússal, fél fej apróra vágott vöröshagymával, a két tojással, és a fűszerekkel. A hagymát vágjuk nagyon apróra és ne sajnáljuk belőle az oregano-t!
A masszából gömbszerű képződményeket formálunk és egy sütőpapírral ellátott tepsire tesszük őket. Sütőben 150 fokon kb. 20 perc alatt elősütjük őket. A gombócok színe nem nagyon fog megváltozni (ne égjen oda), viszont állagra sokkal masszívabbak lesznek.
Amíg sül, a másik fél fej vöröshagymát is kockázzuk fel, és pirítsuk meg olajon. Amikor már üveges, öntsük rá a préselt paradicsomot, adjunk hozzá sót, borsot és oregano-t, még kb. fél deci vizet, és főzzük amíg a gombócok sülnek.
Amikor a gombócok megsültek, dobáljuk bele a szószba, és együtt főzzük még kb. 10-20 percig.
Ja, és főzzünk hozzá spagettit. Nyilván.
Ja, és főzzünk hozzá spagettit. Nyilván.
Megjegyzések