Wellington karaj

Hozzávalók:

  • 50 dkg színhús (bélszín, karaj, akármi)
  • 20 dkg bacon
  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 1 tojás
  • Póréhagyma
  • Petrezselyem
  • 5-10 dkg vaj (nem margarin)
  • Só, bors (frissen darált bors!)
Igyekezzünk olyan húst választani ami lehetőleg hosszúkás és henger alakú - ilyen nyilván nem nagyon van szegény malacon/bocin, de egy vastagabb szeletet hosszában félbevágva és egymás után rakva őket is elérhetjük a kívánt eredményt. Nyilván a hús a legfontosabb az egészben ezért legyen szép darab.

A húsokat jó alaposan sózzuk, borsozzuk meg minden oldalon. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és (mi jól átsütve szeretjük ezért) szépen lassan süssük a húsok minden oldalát addig amíg már sehol nem látunk benne rózsaszín részt.

Ha elkészült vegyük ki a húst a serpenyőből, és a maradék vajon dinszteljünk ízlés szerint némi metélőhagymát és a petrezselymet, esetleg gombát, kis tejszínt de utóbbiak nem olyan fontosak.

Ezután terítsük ki a leveles tésztát, helyezzük rá a bacon csíkokat fedésben. A hagymás szószból tegyünk egy keveset a baconre, majd tegyük rá a hús(oka)t és a hús tetejét is öntözzük meg (de ne áztassuk el).

Hajtsuk a húsra a bacont és a tésztát is, ügyelve arra hogy jó szorosan fedje, sehol ne legyen rajta lyuk és ne szakadjon ki.

Egy felvert tojás sárgájával kenjük meg a tetejét, és lassan, kb. 150 fokon süssük 30 percig. Ha a hústű már könnyen átmegy rajta akkor jó.

Nincsenek megjegyzések: