Fokhagymás tarja

Hozzávalók:
  • 60dkg sovány, csontozott tarja
  • 30dkg császárszalonna, vagy füstölt szalonna
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoranna
  • só, bors, piros arany
  • 1,5dl vörösbor, vagy víz

Vágjuk fel a tarját kb. centi vastag szeletekre, klopfoljuk ki és sózzuk be őket. Kockázzuk fel a vöröshagymát és a szalonna felét, majd egy serpenyőben pirítsuk meg őket.

Amikor a hagyma már üveges, tegyük rá a tarjákat és kicsit pirítsuk meg mindkét oldalon. Szórjuk meg majorannával, borssal, az apróra vágott fokhagymával, és tegyünk rá egy kis piros aranyat. Végül öntsük alá a vizet vagy vörösbort.

Lefedve, lassú tűzön kb. 1,5 óráig főzzük, negyedóránként fordítsuk meg a húsokat. Addig kell főzni, amíg puha nem lesz - minél omlósabb, annál jobb! A maradék szalonnát vágjuk vékony csíkokra, és mikróban lefedve, vagy egy másik serpenyőben süssük meg őket és tegyük a tarjákra.

Nincsenek megjegyzések: