Sajtkrémleves

Hozzávalók:
  • 20 dkg reszelt trappista (vagy akármilyen sajt, tettünk bele füstöltet is)
  • 2 db natúr tömlős medve krémsajt
  • 2 dl tejföl
  • 5 ek liszt
  • 2 db húsleves kocka
  • őrölt szerecsendió
A húsleveskockákat rakjuk 2l vízbe és kezdjük el melegíteni. Ha a kockák feloldódtak, rakjuk bele a reszelt sajtot és a tubusos sajtokat. A tejfölből és a lisztből készítsünk habarást (gyk: keverjük össze a tejfölt a liszttel, csomómentesre), és sűrű kevergetés közben adjuk a sajtos léhez. Szórjunk bele sót, borsot, szerecsendiót, forraljuk fel hogy besűrűsödjön, és főzzük utána is még pár percig.

A tetejére szórhatunk pirított zsemlekockákat illetve füstölt sajtot.

Nincsenek megjegyzések: