Csülök pékné módra

Hozzávalók:

  • 1,3 kg csülök
  • 5 nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • piros arany, mustár, só, bors
  • szabadidő :)

A csülköt 2 és fél óráig főzzük. Akkor jó, ha a hús már olyan puha hogy kezd leválni a csontról.

Ezalatt krumplit és a vöröshagymát összevágva jénai tálban egy kis olajon kb. 30 percig sütjük, időnként megforgatva. Akkor jó, ha már könnyen átmegy rajta a villa.

A csülköt fejtsük le a csontról, és szeleteljük közepes méretű darabokra, majd tegyük a krumplira. Egy edényben keverjük össze a mustárt, borsot, piros aranyat, csülök levével, és ezzel kenjük be alaposan a husit. Szórjuk a tetejére a karikákra vágott lilahagymát, és az apróra vágott fokhagymát.

Kb. 150 fokon, lassan süssük 30 percig, sütés közben locsolgassuk a csülök levével.
Savanyúsággal (káposzta, mini-dinnye) tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: